MuleBar

Idén till MuleBar väcktes 2002 när grundarna Jimmy och Alex var i Anderna uppe på Aconcagua och blev tilldelade massor av energibarer utav deras guier. Men ingen bar de fick var skonsam mot deras magar och de visste att de själv kunde göra bättre enegibarer. Så de gjorde prototyper hemma och tog med dem till olika tävlingar för att låta folk testa dem och se hur de kan vidareutvecklas. De samarbetade med Matt Lovell som då var England RFU’s näringsrådgivare och gjorde godare och effektivare energibarer.

MuleBar har bestigit Everest, cyklat och sponsrat det otroliga Absa Cape Epic mountainbike-loppet och mycket mer. Det viktiga är dess bränsle för äventyr, för allas personliga äventyr.

MuleBar bryr sig inte bara passionerat om mat, utan var maten kommer ifrån och hur den påverkar hela vår miljö. Därför var de det första brittiska företaget att använda komposterbart omslag så väl som att vara Soil Association Organic ackrediterade. De använder även Fairtrade-ingredienser så mycket som de kan.