Carbo Basic Plus, Matcha och Julien Wanders

Carbo Basic Plus, Matcha – Nu i Sverige!

Siktar du också mot bättre prestationer?
Nu finns Carbo Basic Plus Matcha även i Sverige!

Den unge schweiziska långdistanslöparen Julien Wanders satsar nu vidare mot sin maratondebut. Winforce har arbetat tillsammans med, och inspirerats av, Julien för att ta sin sportdryck Carbo Basic Plus till nästa nivå. I Japan är maratonlöpning lika vördad som grönt te, och det nya innehållet i Carbo Basic Plus är Matcha, som är ett finmalt japanskt, ofermenterat, grönt te.

Varför Matcha?

Matcha är naturligt rikt på polyfenoler, särskilt epigallocatechingallat (EGCG). Det rent veganska pulverextraktet hämmar inte bara inflammatoriska reaktioner i kroppen, utan bidrar också till en bättre ämnesomsättning. Resultatet blir en förbättrad energiproduktion från fettsyror och alla idrottare känner nog till ekvationen: mer energi ger bättre prestationer.

Koffeinet, som i sig är bittert, visar sig var en bra kombination tillsammans med aminosyran L-teanin. I motsats till ”sockergeler” eller energidrycker som innehåller koffein, frigörs det stimulerande ämnet först i tarmen, vilket skyddar magen och har en stärkande effekt både på kropp och själ. Det är inte konstigt att de bästa japanska maratonlöparna drar nytta av effekten Matcha ger, genom att integrera det ”gröna guldet” i deras dagliga rutiner.

Varför Carbo Basic Plus Matcha?

Det nya receptet med Matcha är en hypotonisk och syrafri blandning, baserad på potatisstärkelse, maltodextrin, fruktos och Matcha. Sportdrycken kan avnjutas antingen iskall eller varm, beroende på dina smakpreferenser, behov och utetemperaturen. Det rekommenderade intaget är 4-8 dl liter vätska blandat med 30-90 g kolhydrater per timme, beroende av temperatur och aktivitet. En portionspåse innehåller 57 g kolhydrater och blandas lämpligen i en av våra 750 ml vattenflaskor. Produkten är laktos- och glutenfri och innehåller inga konstgjorda tillsatser.

”Jag gillar den uppfriskande tesmaken från Matchan och sportdrycken får mig fokuserad och ger mig mer energi i spända tävlingssituationer”, säger Julien Wanders om formulan som bär hans namn.

Iten, Kenya, har blivit som ett andra hem för Julien. Där tränar han mycket tillsammans med världens bästa långdistanslöpare i en varm och skön miljö. I Kenya är den gemensamma testunden helig och då serveras ofta den populära chai-versionen med mjölk och socker. Den är emellertid endast lämplig efter träning eller efter en proteinshake.

”Före eller under intensiva, långa pass behöver jag dock en dryck som inte tynger ner magen” förklarar den trefaldiga europarekordhållaren.

Julien har goda skäl att vara entusiastisk, han har testat den nyaCarbo Basic Plus Matcha i över ett år nu, och under den tiden slagit inte mindre än 6 schweiziska, 3 europeiska och ett världsrekord.

”Silver idag – guld i morgon”