Jimmy Axelsson i elitledet i Vasaloppet 2020

Jimmy i elitledet i Vasaloppet 2020

Nyblivna elitledsåkaren Jimmy Axelsson, tävlandes för Karlslunds IF, tävlar i långlopp på längdskidor. Trots endast 3 års erfarenhet av längdskidåkning har Jimmy tagit stora kliv för varje år och lagom till 2020 års Vasalopp har han alltså tagit steget in i finrummet och får starta med de stora pojkarna i elitledet.

Jimmy kommer att använda Winforce produkter under Vasaloppet så här: Carbo Basic Plus Citron. starkt blandad i vätskeryggsäck (energirik sportdryck med snabba och långsamma kolhydrater), 3-4 Ultra Energy Complex gel med kokossmak (vegetabiliska oljor och kolhydrater för energi under lång tid), 2-3 Boosters (koffeinshot som ger snabb energi) och 1 portion Weight Gainer kakao direkt efter målgång (kolhydrater för återhämtning och protein för återuppbyggnad).

Om man har tänkt att vara ute i spåret lite längre än elitåkarna så kan det vara en god idé att skruva upp dessa energiintag en aning. Vi rekommenderar att man ökar på till en Ultra Energy Complex gel på varje station. Det hjälper till att hålla energinivån uppe.

Det finns forskning som stödjer att du bör få i dig ca 90 gram kolhydrater i timmen under långa aktiviteter och att fylla på kontinuerligt med sportdryck från ett vätskebälte eller vätskeryggsäck gör det betydligt lättare att uppnå detta. Vi rekommenderar att man blandar Carbo Basic Plus starkt (dubbel dos) i ditt vätskebälte om du har ett sådant.

Oavsett om du kör med vätskebälte eller ej så är det bra att fylla på med annan energi från stationerna, så som blåbärssoppa och sportdryck.

Vill du få en extra skjuts så rekommenderar vi att du har med dig två stycken Boosters koffeinshots. Dessa är en blandning av koffein (180mg) och snabba kolhydrater. Börjar du känna dig trött i Evertsberg kan det vara en bra idé att stoppa i sig en Booster innan du susar nedför. Börjar du känna dig sliten igen kan det vara skönt att ha en till att få i sig när du har mellan 20-10 km kvar till mål.

Vi önskar Jimmy och alla andra lycka till!!